/ Event /

BullHorse

Antagligen så är det ingen som vet om att jag har varit med i barnprogrammet Bulldog för ganska många år sedan, så när Pettson fick veta det för någon dag sen bestämde hon sig för att göra en egen version av det hela.
 
~~~~~~~
 
Ledaren döper om alla hästarna till korta namn som är lätta att komma ihåg (ex. Lars, Bengt, Casse).
Ingen förutom ledaren får veta vad denne döpt dom till.
 
Det hela går ut på att man en och en får gå upp på scenen och välja ut 1 häst som man vill gå på dejt med,vi säger att den väljer en som heter Lars. Ledaren väljer då 2 stycken andra hästar och genom att gruppa 'ägarna' och de ställer fram sina hästar på 'scenen'.
 
 
Den får sedan 2 hyffsat enkla frågor som handlar om valfritt ämne (förslagsvis hästsaker). Svarar man rätt så får man en morot, morötterna används till att få ledtrådar till de olika hästarna. Man kan alltså få högst 2 rätt = ledtråd till endast 2 av hästarna.
Personen får sedan välja 1 eller 2 stycken av hästarna att få ledtrådar om, beroende på hur många rätt man hade, målet är att lista ut vilken häst som i detta fallet är Lars.
 
Exempel på ledtråd: Bengt älskar att äta löv, han tycker om färgen blått och älskar vintern.
I detta fall kanske Bengt var en Fjording med blå utrustning och ett löv på tränset.
 
Sen får personen 30 sekunder på sig att gissa vilken häst som är Lars, gissar denne rätt får den 1 poäng. 
Gissar man fel får man inga poäng och åker då ut.
 
Detta upprepas  av alla personer som är med ända tills det endast är 1 person kvar. 
Det är den som vinner!
 
~~~~~~~
 
Detta event är super roligt när man väl förstått reglerna, skulle lätt vilja ha det som en återkommande tradition i klubben.